De Alchemist

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 22:49

In de drie maanden dat we nu onderweg zijn vind ik de ontmoetingen met andere reizigers erg bijzonder. Als vanzelf ontstaat zomaar een mooi gesprek over het leven met de mensen om ons heen. Het interesseert me, het zet me aan het denken en het maakt me een rijker mens.

 

Zo ontdekken we tijdens een gesprek met een Nederlands en een Engels stel dat we alledrie het boek van Paolo Coelho 'De Alchemist' bij ons hebben. Ook bij deze lieve mensen is het een zoektocht in het leven. Naar bezieling in je werk, naar de wens eenvoudiger te leven, de druk van de maatschappij voelen. We hebben er prachtige gesprekken over. Het voelt fijn gelijk gestemden te ontmoeten en zo eerlijk en kwetsbaar te kunnen zijn. We kennen elkaar verder niet, hebben geen verwachtingen van elkaar, geen oordelen en het is ok als onze wegen weer scheiden. Dan hebben we gewoon een fijne tijd samen gehad en herinneringen gemaakt. En zo eindigt ons samenzijn met deze gezinnen met een heerlijke lunch bij het plaatselijke restaurant waar we ons even één grote familie voelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Ineke van den Enden
11 maanden geleden

Wat fijn om te lezen, dat het weer goed gaat met de gezondheid van Maarten. Én dat jullie het zo fijn hebben met de mensen, die jullie ontmoeten op jullie reis door het Leven. Liefs van Ineke