We zijn los!

Gepubliceerd op 2 april 2023 om 17:21

We zijn op reis! Bedrijfjes afgesloten, auto's verkocht, huisje verkocht, huisje verbouwd, huisje verhuurd, camper gekocht! De plannen die concreet werden in Estland in 2022 zijn op 1 april 2023 werkelijkheid geworden. We zijn los!

 

Reizen. De wereld als onze wortels, reizende naar ons hart. Dat is mijn grote wens voor deze mega stap die wij met ons gezin maken in april 2023. We zijn gelukkig, gezond en nieuwsgierig. En we verlangen naar rust, de natuur, schaarste en lichtheid. We voelen in ons dat dit het moment is dat het kan. In alle opzichten is dit de juiste tijd. Ontdekken hoe leven nog op zoveel andere manieren vervullend kan zijn. En tegelijkertijd tegen de lessen van het leven aanlopen. Genieten en overwinnen, ik hoop dat het er allemaal in zit. Ik moet denken aan pelgrims, het voelt een beetje alsof dat woord bij ons past ook al zijn we niet gelovig in de kerkelijke zin. Ik lees dat het woord Pelgrimeren uit het Latijn komt. Een samengesteld woord wat door, over, voorbij de akkers trekken in zich heeft. Wat is dat mijn droom, in de natuur, met mijn kinderen, de zon op mijn gezicht. De slagregens over ons heen, ons verheugen op bergtoppen en dorpjes. Als ik ergens een richting voel waar mijn hart sneller van gaat kloppen dan is het dat beeld. Of dat werkelijkheid wordt? Geen idee, we zijn vooralsnog op reisdag twee. We zijn de poort uit gereden, kozen rechts en zijn nu op weg naar Frankrijk om op te warmen en te gaan beseffen dat we het echt zijn gaan doen.

Reactie plaatsen

Reacties

Henri
een jaar geleden

Lees voor het eerst je teksten. Vooral het intro maakt indruk. Je vrij maken in je hoofd is het moeilijkste wat je in het leven als uitdaging tegen kan komen. De uitdaging aangaan is het meest gedurfde. Daarvoor is veel moed en innerlijke kracht nodig. Mooie mensen, ik blijf jullie met warmte in mijn hart volgen en aanmoedigen.